Wrapp

En riktigt vass länk som i och för sig är ganska gammal är Wrapp. Eller gammal och gammal, Wrapp har inte funnits så länge, men i internetvärlden blir ju allt som inte är påkommet för 30 sekunder sedan per automatik gammalt. Wrapp är ett riktigt vasst presentkorts-företag som specialiserat sig på online-planen, och då framför allt Facebook.

Wrapp grundades av IT-esset Hjalmar Winbladh och den framstående programmeraren Andreas Ehn. I deras tjänst kan du ge gratis gåvor eller presentkort till dina vänner via Facebook, SMS eller e-post. Den svenska kända entreprenören och miljardären Niklas Zennström är en av de som investerat stora pengar i Wrapp som idag har tagit många viktiga kliv i sin tidiga utveckling.

Ur konsumentperspektiv är Wrapp ett riktigt schysst alternativ till dig som brukar skicka presentkort med snigelpost. Istället för att traska ned till ICA och köpa ett presentkort på någon butik, skriva och ha sig på presentkortet, placera det i ett kuvert, fästa på ett frimärke och lägga det på posten, kan du nu istället göra allt det här på sekunder eller minuter från din dator. Den som du skickar presentkortet till kommer att bli notifierad om detta och får möjligheten att handla i den butik som presentkortet är kopplat till. Det går till som så att presentkortet som innehåller en streckkod kommer att avläsas i butik och avhandlas där. Man kan givetvis skriva ut presentkortet om man så önskar, men det smidigaste är så klart att ta fram streckkoden via mobilen och läsa av från den.

Det har dykt upp flera konkurrenter till Wrapp den senaste tiden som mer eller mindre direkt kopierat dem. Men Wrapp är utan tvekan störst och har ett försprång samt många stora investerare vilket skiljer dem från uppstickarna. Jag tycker att Wrapp är en riktigt bra tjänst som jag gärna vill rekommendera till dig som tycker om att handla presentkort till dina nära och kära.